לפגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות,
אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

    הסדרי ראייה

    בתהליך הגירושין, בדרך כלל עוברים הילדים לגור עם הורה אחד אשר הופך להיות ההורה המשמורן של הילדים, כאשר את ההורה השני הם רואים במסגרת הסדרי ראייה הנקבעים, או מאושרים, על ידי הערכאה המשפטית שטיפלה בתהליך הגירושין. הסדרי הראייה קובעים את תדירות הקשר שיהיה לילדים עם ההורה שאינו משמורן והפרתן נחשבת הפרת צו של בית משפט. מהם הסדרי ראייה מקובלים, מה קורה במקרה של הפרה ומדוע חשוב לקבל החלטות בנוגע להסדרי ראייה תוך היוועצות עם עורך דין מנוסה לדיני משפחה וגירושין? על כך – לפניכם.

    מהם הסדרי ראייה ומי קובע אותם?

    הסדרי ראייה הם בעצם ימים שנקבע שבהם הילדים יבלו עם ההורה שאינו משמורן – בדרך כלל האב. כאשר לא מדובר במשמורת משותפת (בה למעשה שני ההורים הם משמורנים), הילדים חיים אצל הורה אחד – הוא ההורה המשמורן, ומנהלים קשר רציף עם ההורה השני בשעות הסדרי הראייה.

    במרבית המקרים, הערכאות המשפטיות (בית המשפט לענייני משפחה, בית הדין הרבני) יאשרו כל הסדרי ראיה שההורים מסכימים עליהם. הסדרי הראייה מקובלים מאפשרים להורה שאינו משמורן לבלות זמן עם הילדים פעמיים בשבוע משעות אחר הצהריים (עם תום הפעילות במסגרות החינוכית בדרך כלל) ועד לשעת השינה (שמונה או תשע בערב), ולינה אצל ההורה שאינו משמורן בכל סוף שבוע שני.

    הסדרי ראיה מורחבים קובעים התפתחות מדורגת של הסדרי הראייה – למשל, ללא לינה בבית ההורה שאינו משמורן עד גיל שש, והחל מגיל שש כולל לינה בכל סוף שבוע שני לסירוגין.

    הסדרי הראייה כוללים התייחסות גם לחגים ולמועדים, בדרך כלל כך שכל הורה משמורן מקבל לחגוג עם הילדים מחצית מן החגים באופן מחזורי – שנה אחת עם הורה אחד, ובשנה שלאחר מכן עם ההורה השני.
    כל חלוקת זמנים שאינה קבועה בהסדרי המשמורת הכתובים ומאושרים על פי חוק – אינה מחייבת את מי מן ההורים, ותדרוש מן ההורים לגלות גמישות, לתקשר ביניהם ולהגיע להסכמות.

    מה קורה כאשר הסדרי הראייה מופרים?

    כאשר הסדרי הראייה מופרים על ידי ההורה המשמורן (כלומר, ההורה המשמורן – בדרך כלל האם – אינו מאפשר לילדים לפגוש את ההורה שאינו משמורן בזמנים שנקבעו), ניתן לפנות לפקידת סעד, למשטרה או לבית המשפט בדרישה לקיום הסדרי הראייה. ניתן להפעיל סנקציות כמו קנסות כספיים על מנת לחייב קיום הסדרי הראייה.

    כאשר ההורה שאינו משמורן מפר את הסדרי הראייה, ניתן להגדיל את תשלומי המזונות, לצמצם משפטית את הסדרי הראייה (לא מסייע לשמירת הקשר, אבל לפחות ימנע עוגמת נפש מן הילדים בעתיד) או להטיל קנס על ההורה בגין בזיון בית המשפט בשל אי קיום הצו שאושר על ידי בית המשפט

    למה חשוב להיעזר בעורך דין לענייני משפחה בקביעת הסדרי ראייה?

    חשוב לדעת – הסדרי ראייה הם הסדרים הנקבעים על מנת שישרתו את חברי המשפחה לאורך שנים, והם אמורים להכיל התייחסויות למצבים המשתנים, לגילאי הילדים, ולאפשרויות האם והאב. לכן, חשוב לקבוע הסדרי ראייה בתשומת לב, תוך הכרת החוקים, הנפשות המעורבות והשינויים הצפויים בעתיד, על מנת לאפשר הסכם כולל שייתן מענה לכל מצב בעתיד וימנע קונפליקטים או אי הבנות. כתיבת הסדרי ראייה טובים, שינוסחו על ידי עורכי דין לענייני משפחה מומלצים, תאפשר שמירה איכותית על קשר בין הילדים לבין שני ההורים הביולוגיים שלהם, באופן צפוי ועקבי.

    פרסום לעורכי דין פרסום לעורכי דין
    דילוג לתוכן