לפגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות,
אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

    תביעת כתובה

    הכתובה הינה למעשה התחייבות חוזית משפטית של הבעל כלפי האישה, אשר במסגרתה הוא נוטל על עצמו התחייבות במסגרת חיי הנישואין ולאחר פקיעתם.

    רבים מבני הזוג שנישאים זה לזו, אינם מודעים למשמעות האמיתי של הכתובה וכך, במקרים רבים, במעמד החופה הבעל חותם על הכתובה בסכומי עתק, לעיתים בכמה מיליוני ₪, כאשר המטרה היא להרשים את אורחיו ואין הוא מבין שהוא יכול לקבל יום אחד תביעת כתובה.

    אלא, שאין המדובר בחלק טכסי בלבד, המדובר במסמך חוזי בעל משמעות והשלכות משפטיות לא פשוטות והאישה יכולה להתגרש ולהפעיל את תביעת כתובה.

    למעשה, מטרת הכתובה היא להבטיח את האישה ולמנוע מצב "שלא תהיה קלה בעיניו להוציאה" משמע שהבעל לא ימהר להתגרש מאשתו , מחשש שיצטרך לשלם לה את סכום כתובתה.

    כלומר, בעל יחשוב פעמיים ויותר לפני שיגרש את אשתו בעת כעס, שכן, הוא יודע שעליו לשלם לה סכום נכבד בעת הגירושין. מטרה נוספת היא, כי לאישה יהיה בטחון כלכלי מסוים, שאם וכאשר הבעל יחליט לגרש אותה, היא תהיה מובטחת בסכום כתובתה.

    אם כך, לכתובה 2 מטרות. האחת, לספק בטחון לקשר הנישואין וליציבות בין בני הזוג.לפיכך, אין האישה יכולה לוותר על כתובתה בעת שהיא נישאת לבעל. מאידך, הבעל מצידו, אינו יכול לצוות בצוואתו כי הוא מבטל את הכתובה והאישה תהיה זכאית לקבל את כתובתה גם לאחר פטירתו של הבעל.

    המטרה השנייה, היא לדאוג לביטחונה הכלכלי של האישה, לאחר פטירת בעלה וזוהי הסיבה שגם אלמנה זכאית לדמי כתובה.

    המקרה הברור ביותר בו האישה זכאית לכתובתה, הוא כאשר הבעל מבקש להתגרש ללא עילת גירושין מוכחת ומוצדקת על פי ההלכה, אבל גם במקרים בהם האשה היא זו שתובעת גירושין, קיימת אפשרות שתהא זכאית לכתובתה, כאשר האשם הוא בבעל – לדוגמא כאשר הבעל עקר ולאחר שנים רבות לא הצליחו להקים משפחה כתוצאה מעקרותו, כאשר הבעל עזב את הבית ומסרב לקיים יחסי אישות עם אשתו, כאשר הבעל אלים כלפי אשתו או כאשר הסתיר ממנה פגם פיזי או נפשי שנתגלה לה רק לאחר נישואיהם.

    הסכום הנקוב בכתובה נועד גם להבטיח את פרנסתה של אלמנה לאחר פטירת בעלה והיא תהא זכאית לתבוע אותו מן העזבון במקרים מסויימים.

    מלבד התחייבותו הכללית של הבעל לזון את אשתו, כאשר אנו מסתכלים על תביעת כתובה הבעל מתחייב בכתובה לשלם לאישה שלושה סכומים: עיקר כתובה, כולל תוספת, כתובה נדוניה ותוספת נדוניה.
    תוספת כתובה הינה היסוד החוזי של הכתובה.

    המדובר בחוב הרובץ על הבעל, אותו עליו לפרוע בעת מתן הגט, ובמותו חב בו עזבונו.

    חוק יחסי ממון מעניק לאישה, בעת פקיעת הנישואין, ובמקרים מסוימים אף לפני כן, מחצית משווי כלל נכסי בני הזוג, שנצברו במהלך חייהם המשותפים, למעט נכסים שהוצאו במפורש מכלל הנכסים המשותפים של בני הזוג.

    במקרים מסויימים יכולה אישה לקבל גם את כתובתה וגם את מחצית הרכוש שנצבר ע"י בני הזוג במהלך חייהם המשותפים.

    משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק שירותי תביעת כתובה, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.

    נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.

    פרסום לעורכי דין פרסום לעורכי דין
    דילוג לתוכן